Tilaa SOLU RSS »

Pidämme sinut ajantasalla SOLUn kehityksessä ja tiedotamme uusimmista päivityksistä.

SOLU uutiset helmikuu 2024

SOLUun kehitystyö jatkuu aktiivisena ja olemme kehittäneet useita uusia ominaisuuksia, jotka ovat nyt tarjolla kaikkiin SOLU asennuksiin. 

Tehokkaampi ja käytettävämpi sivuston sisäinen haku

Sivuston oman hakutoiminnon merkitys on kasvanut viimeisinä vuosina, koska käyttäjät ovat  tottuneet ”hakemaan” tietoa. Mobiilikäyttäjille hakutoiminnon merkitys vain kasvaa, koska laajan valikkorakenteen klikkailu on usein mobiililaitteella hiukan hankalaa.

Olemme kehittäneet SOLUun uuden hakumoottorin, joka on sekä tehokkaampi että käytettävämpi. Hakumoottori luokittelee löytyvät hakutulokset ja käyttöliittymään (hakutuloksiin) voidaan lisätä rikastettua tietoa, kuten tuotekuvat ja vaikka tuotteiden hinnat kirjautuneille käyttäjille.

Vahvennettu tunnistauminen

TIetoturva ja verkkopalveluiden käyttöoikeksien hallinta ovat nousseet voimakkaasti esille viime aikoina. SOLU verkkopalveluihin on nyt tarjolla käyttäjien vahvennettu tunnistautuminen. Tunnistautuminen perustuu verkkopalveluun kirjautuvan käyttäjän sähköpostiosoitteen varmistamiseen. Varmistus tehdään automaattisesti käyttäjän kirjautuessa uudella laitteella / selaimella sekä ajastetusti myös tunnetulla laitteella. Ominaisuus parantaa tietoturvaa esim. tilanteessa, jossa tilaava loppuasiakas vaihtaa työnantajaa.

Tuki WebP-kuvaformaatille

WebP-kuvamuoto on kehitetty Googlen toimesta vastaamaan verkkosivustojen ja -sovellusten kasvavaan tarpeeseen tehokkaasta ja nopeasta kuvansiirrosta. Se on suunniteltu tarjoamaan useita etuja perinteisiin kuvaformaatteihin, kuten JPEG ja PNG, verrattuna. Tässä muutamia syitä WebP:n kehittämiseen:

Pienemmät tiedostokoot: WebP tarjoaa paremman pakkaussuhteen kuin monet perinteiset formaatit, mikä tarkoittaa, että kuvat voivat säilyttää korkean laadun samalla kun tiedostokoko on pienempi. Pienempi tiedostokoko puolestaan johtaa nopeampaan latausaikaan ja vähäisempään kaistanleveyden käyttöön.

Laatu: Vaikka tiedostokoko on pienempi, WebP säilyttää silti korkean visuaalisen laadun. Tämä on erityisen tärkeää verkkosivustoilla, joissa nopeat latausajat ja laadukkaat kuvat ovat avainasemassa käyttäjäkokemuksen kannalta.

Ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi, mikäli olet kiinnostunut uusista SOLUn ominaisuuksista ja mahdollisuuksista parantaa verkkopalvelun asiakaskokemusta sekä tehokkuutta!

Julkaistu: 13.2.2024 13.22.43